Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikalıların Yüzde 53’üne Göre “Finansın Geleceği” Kripto

Yeni yapılan bir araştırmaya göre Amerikalıların %53’ü kripto paraların finansın geleceği olduğuna inanıyor. 

OnePoll tarafından yapılan StarkWare tarafından 29 Mart tarihinde yürütülen ankete katılanların yarısından fazlası kriptoyu finansın geleceği olarak yorumladı.

Yapılan açıklamaya göre 25-34 yaş arasındaki insanların bu düşünceye sahip olma oranı %70 iken 35-44 yaş aralığında %60 civarında bulunuyor. Ayrıca ankete katılanların %17’si kripto paralara yatırım yaptığını belirtti.

StarkWare Başkanı Eli Ben-Sasson konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

İnsanlar yaklaşık 10 yıl önce adını bile duymadığı bir sisteme şu an “finansın geleceği” diyor. Oldukça dikkat çekici.

dedi.

Ayrıca ankette akıllı telefonlarda bulunan kripto uygulamalarına da yer verildi. Akıllı telefon kullanan insanların %82’sinde kripto ile ilgili uygulama bulunuyor. Bunların %50’si her gün varlıklarını değiştirdiğini belirtirken %27’lik kısmı ise günde birkaç defa varlık değişimi yapıyor. Ayrıca ankete göre, kriptoda yatırımı bulunan insanların %15’i ise varlıklarını bir haftadan önce değiştirmiyor.

Yürütülen anketin sonunda açıklama yapan şirket, kripto para birimlerine insanların güvendiğini ve birçok insanın blockchain teknolojisinin ne olduğunu anlamakta zorluk yaşadığını belirtti.

Daha öncelerde yapılan başka bir ankette ise katılımcıların %36’sı kripto paraların anlaşılmasının çok zor olduğuna inanıyordu. Ankete katılan insanların %40’ı “Binance” ve “blockchain” kelimelerine aşina olduğunu söylemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!