Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Kripto Para Sahiplerinin Sayısı İki Katına Çıktı

Finder adlı firmanın yaptığı yeni araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları arasında kripto para sahibi olanların oranı bir önceki yıla yaklaşık iki katlık bir artış gösterdi.

2018 yılında konuyla ilgili olarak yapılan ankette kripto para yatırımı yapan ve elinde kripto para tutan Amerikalı vatandaşların oranı yüzde 7.95 olmuştu. Bu yıl yapılan ankette ise bu oran yüzde 14.4’e kadar çıktı.

Avustralya merkezli finansal hizmetler firması Finder’ın yaptığı araştırmaya toplamda 2 bini aşkın kişi katıldı. Araştırmada, Amerika’da kripto paraların giderek daha da popüler olmaya başladığı ifade edilirken, bu durumun ilgi çekici olduğuna da not düşüldü.

Finder araştırmasına katılan ve kripto para sahibi olduğunu ifade eden Amerikan vatandaşları arasında ise, ortalama miktar 5500 dolara yakın bir değer çıktı. Ancak, ankete katılan kişilerden dörtte üçü, bu rakamdan daha az bir kripto para yatırımı yaptıklarını belirtti. Medan değerin ise, 360 dolar olduğu açıklandı.

Aynı zamanda Bitcoin yatırımı yapan kişilerin yarıdan fazlası, aynı zamanda farklı kripto paralara da yatırım yaptıklarını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment