Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika’nın Wyoming Eyaletinde Kripto Yasa Tasarısı Son Evrede

Wyoming eyaleti meclisi, belirli kripto varlıkların menkul kıymetler yasasından muaf olması için yapılan yasa tasarısını onayladı.

Yasa tasarısı parlamentoda 27-3 gibi bir oran ile rekor kırarak onaylandı ve oylamada hiç bir senatör çekimser kalmadı. Yasa tasarısı oylamasının aslında geçen hafta yapılması bekleniyordu fakat son dakika müzakereleri sebebi ile ertelenmek zorunda kalmıştı. Şimdi ise bu yasa tasarısı, Wyoming eyaleti valisi Matt Mead‘e gönderilerek son kararı onun vermesi beklenecek.

Bu sırada ise yapılan son rötuşlarda meclis üyeleri kripto para birimlerinin eyaletin para aktarma yasasından muaf olmasını sağlayan bir başka öneri sunarken, aynı zamanda yasa tasarısının şirketler için Blockchain tabanlı bir kayıt sistemi kullanılmasını onaylayan bir madde de ekledi.

LegiScan‘den alınan bilgilere göre ICO’nun muafiyeti ile alakalı kanun tasarısı senatoda herhangi bir sorun ile karşılaşmadan hızlı sayılabilecek bir şekilde geçti. Özellikle geçtiğimiz bir kaç gün içerisinde komitenin de desteğini alması bunda etkili olan bir başka faktör oldu.

ABD’deki meclis üyeleri “Utility token” olarak adlandırılan koinleri çıkaran belirli kurumları (yani geliştiricileri) kapsayan bir düzenlemeyi yürürlüğe koymak istediklerini daha önceden belirtmişlerdi. Tanımlarında açık bir şekilde yatırım aracı olarak kullanılabildikleri belirtilen koinlerin aksine bu “fayda koin”leri diye adlandırabileceğimiz koinler “geliştirmeci veya satıcı tarafından bir yatırım aracı olarak pazarlanmadığı” ve “mal ve hizmetler için mübadele edilebilir” gibi özellikleri ile tanımlanmakta.

Bu yasa tasarısı sayesinde ilk kez olarak spesifik bir tür kriptografik koinlerin hukuki olarak nasıl ele alınması gerektiği belirlenmiş olacak. Bununla birlikte yasa tasarısının Wyoming Temsilciler Meclisi’nde Şubat ayında düzenlenen oylamada oybirliği ile kabul edilmesi de bu tasarının kabul edileceğinin kesin gözü ile bakılmasını sağlayan bir başka gösterge olmuştu.

Bir başka ICO yasa tasarısı ile yakından ilişkisi olan Bitcoin dostu yasa tasarısı da Wyoming millet meclisinde emin adımlar ile onaylanma yolunda ilerlemekte. Ayrıca meclisten oybirliği ile geçen HB19 yasa tasarısı kripto para birimlerini eyaletin sahip olduğu para aktarma yasa tasarısından muaf tutmayı amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment