Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amsterdam’da Terör Paniği: İşletmelerden BTC Cinsinden Haraç İsteniyor

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yer alan işletmeler ve kurumlar şu anda bir terör paniği yaşıyor. Hollanda basınında çıkan haberlere göre, ülkede faaliyet gösteren dev şirketlerin hemen hepsi, son dönemde teröristlerden mesajlar alıyor. Bu maillerde, teröristler 50 bin Euro değerinde BTC ödemesi isterken, bunun yapılmaması durumunda işletmeleri, bombalı saldırı düzenlemek ile tehdit ediyor.

Bomba düzeneklerinin kurulu olduğunu ve BTC cinsiden ödeme yapılmazsa bu düzeneklerin harekete geçirileceğini iddia eden teröristlerin bu hamlesinin ardından polis güçleri ise, herhangi şüpheli bir paket ya da cihaz bulunması durumunda işletmeleri, yaptıkları işe ara vermeleri yönünde uyarıyor.

Atılan maillerde şu ifadeler kullanılıyor:

‘Şu anda kaç tane girişimcinin merkezini kapattığını sanırım biliyorsunuzdur. Bir sonraki kurban olmak istemiyorsanız, kesinlikle harekete geçmeli ve size denileni yapmalısınız.”

Teröristler, aynı zamanda fidye talep ettikleri kişilerden Coinbase ya da Coinmama’dan hesap açmalarını istiyor. Daha sonra ise, 50 bin Euro’luk Bitcoin’i kendi gönderdikleri adrese almak isteyen teröristler, bu sayede süreci tamamlama amacında.

Hollanda basınında yer alan bilgilere göre, son 5 aylık süreçte 3 adet kahve dükkanı ve bir gece kulübü bu tarz tehdit mailleri alırken; teröristler 5 gün gibi çok kısa bir süre içerisinde ödeme yapılmazsa haraç miktarının 100 bin Euro’ya çıkacağı ile işletmeleri tehdit ediyor.

Bu durum son dönemde hayli popüler olmaya başlarken, otoriteler de bu isimleri bulmak için çalışmalarını sıklaştırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment