Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana Akım Medya Kripto Paraları Görmezden Gelemedi: Benimsenme Artıyor

Son zamanlarda geleneksel piyasalarda yaşanan durgun ve negatif hava ana akım medyaya Bitcoin’in performansını fark etmekten başka seçenek bırakmadı.

ABD’nin en yüksek tirajlı günlük gazetelerinden biri olan The New York Times 27 Eylül tarihinde yaptığı bir haberde Bitcoin’de son 7 günde yaşanan %6,5’luk artıştan bahsetti. Bir diğer yazılı basın aracı Fortune Magazine ise euro, yen ve sterlin gibi para birimlerini kıyaslarken aralarına Bitcoin’i de dahil etti.

Kısa süre öncesine kadar ana akım finans ve basın organları tarafından görmezden gelinen kripto para ekosistemi son 2 yılda yaşadığı yüksek volatilite ve yenilikçi projelerle birlikte önce finansçıların daha sonrasında hükümetlerin ve son olarak ana akımın saygısını kazandı. Özellikle son haftalarda Avrupa bölgesinde borç piyasalarında yaşanan likidite sıkıntısı nedeniyle gerileyen geleneksel piyasa, kripto paraların gölgesinde kaldı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao’da ana akım medyanın kripto paralara olan tavrının değiştiğini göstermek için 29 Eylül tarihinde The Business Times’ın manşetini paylaşarak, işin renginin değişmeye başladığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!