Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Açıkladı: Altcoin Sezonu Başlayınca Güvenli ve Riskli Yatırımlar Hangileri?

Kripto dünyasında geniş bir takipçi kitlesine sahip olan analist Sherpa, altcoin’ler hakkında iyimser bir tahmin yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal medya platformu X’te 220.000 takipçisine seslenen Sherpa, altcoinlerin Kasım 2023 ile Mart 2024 arasında yaşanan ralliyi andıran bir yükseliş yaşama olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Sherpa, bir sonraki altcoin rallisinin ne zaman gerçekleşebileceği konusunda, “Bunun bu yılın Aralık/Ocak aylarında olacağını düşünüyorum. Bitcoin’in yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması ve ardından durulması bu süreci tetikleyebilir” dedi.

Sherpa, bir sonraki altcoin sezonunun nispeten hafif olabileceğini de ekledi. Ancak yine de altcoinlerin 3x ila 5x ve üzeri hareketler yapacağına dair umutlu olduğunu ifade etti.

“Ocak 2021’dekine benzer bir gerçek altcoin sezonunun birkaç yıl boyunca yaşanmama olasılığı yüksek. Ancak altcoin’ler çoğunlukla geri dönecek (normalde olduğu gibi, sadece birkaç istisna gerçekten öne çıkacak)” diye ekledi.

Güvenli fırsatlar ve riskli seçenekler

Sherpa, şu anda “güvenli” ticaret fırsatları sunduğunu düşündüğü altcoinler arasında merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Aave (AAVE), XRP, BNB Chain (BNB) ve Tron (TRX) gibi varlıkları saydı.

Buna ek olarak, Sherpa, Solana tabanlı Decentralized Physical Infrastructure Network io.net (IO), DeFi protokolleri BounceBit (BB) ve Blast (BLAST) gibi yeni coin’lerin “çok güvenli olmadığını ancak Bitcoin’in stabil kalması durumunda muhtemelen iyi olacağını” belirtti.

Sherpa, memecoinler arasında Popcat (POPCAT), dogwifhat (WIF) ve Pepe (PEPE) gibi varlıkların daha riskli olduğunu, ancak potansiyel olarak daha yüksek getiriler sunabileceğini söyledi. Bu tür varlıklar, yüksek risk iştahına sahip yatırımcılar için cazip olabilir.

Sherpa’nın bu iyimser tahminleri, kripto piyasalarında yeni yatırım fırsatları arayanlar için yol gösterici olabilir. Ancak, yatırımcıların her zaman riskleri dikkatle değerlendirmesi önemlidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!