Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Açıkladı: Altcoin Yatırımcıları Yeni Para Madenini Burada Arıyor

K33 Research analistlerine göre kripto para yatırımcıları, Sosyal Finans (SocialFi) alanındaki fırsatları kovalıyor.

K33 Research araştırmasına göre yatırımcılar, Web3 sosyal platformu Friend.tech’in düzenlediği airdrop’tan sonra SocialFi alanındaki diğer projeleri incelemeye başladı.

Analist David Zimmerman’a göre bunlar arasında özellikle Blast tabanlı bir SocialFi uygulaması olan Fantasy Top ön plana çıktı.

Fantasy Top, kripto para fenomenlerinin oyun kartlarının alınıp satılabildiği ve turnuvalarda yarıştırılabildiği bir oyun. Turnuvalara katılan oyuncular, platformdaki faaliyetleri karşılığında kripto para cinsinden ödül kazanabiliyor.

Fantasy Top’un “eğlenceli” bir oyun olabileceğini söyleyen Zimmerman, yine de dikkatli olunması gerektiğini belirterek şunu vurguladı:

“Bu gibi trendler genelde para tuzaklarıyla dolu oluyor ve SocialFi de istisna değil. Fenomenlere bu platformun çığırtkanlığı yapmaları için doğrudan teşvik veriliyor çünkü oyunun ‘kahramanları’ olarak, paket satışlarından aldıkları %10’un üstüne kendi kartlarının işlem hacminden %1,5’lik ücret alıyorlar. Buna ek olarak BLAST GOLD ve ‘fan puanı’ kazanıyorlar.”

Zimmerman, Friend.tech ile Fantasy Top projelerinin yanı sıra Sanko GameCorp platformunun da ilgi çekmeye başladığını söyledi. Bu platformda Sanko Dream Machine adlı bir oyun platformunun yanı sıra SankoTV adlı bir yayın hizmeti yer alıyor.

Analist, “Sanko GameCorp piyasaya giriş yaptı ve yakında kendi L3’ünü oluşturacak. Eğer EigenLayer’da olduğu gibi girişim sermayelerine ve içeriden bilgi sahibi olanlara karşı tepki görmeye devam edersek bu, girişim sermayesi karşıtı meme coinler için büyük bir alan yaratabilir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!