Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Bitcoin Son Bir Satış Sonrası Mayıs Ayındaki Gelişme ile Yükselecek Dedi!

ETC Group Araştırma Başkanı André Dragosch, FED’in faiz politikasına ilişkin açıklamalarının kripto para sektörüne yarayabileceğini öngördü.

ABD Merkez Bankası hem geçen senin sonunda hem de kısa süre önce bu yıl 3 kez faiz indirimi yapacağının sinyalini verdi. Öte yandan FED Başkanı Jerome Powell son açıklamasında ihtiyatı gevşeme mesajı vererek faiz indiriminin mart ayında değil mayıs ayında gerçekleşebileceğini ima etti.

Konu hakkında The Block’a açıklamada bulunan André Dragosch, FED’in faiz indirim politikasının kripto paralar dahil risk ürünleri piyasalarına olumlu yansıyabileceğini dile getirdi. Öte yandan yatırımcıları temkinli olmaya çağıran deneyimli isim, mayıs ayına olan ertelemenin piyasada öncelikle bir satış baskısı yaratabileceğini hatırlattı.

Faiz indirimi tüm faizleri mevcut seviyelerde ne kadar uzun süre tutarsa, bölgesel bankacılık sistemi içinde, özellikle de ABD ticari gayrimenkullerine önemli ölçüde maruz kalan kurumlar arasında bir tür ‘kaza’ veya kredi olayı görme olasılığımız o kadar artacaktır. Öte yandan mayıs ayına bir etleme Bitcoin ve kripto paralar içinde satış getirebilir. Burası henüz net değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!