Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Bitcoin’e Oluk Oluk Para Akabilecek Faktörü Açıkladı: Arz Şoku Kapıda!

CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill, önümüzdeki aylarda Bitcoin’e milyarlarca dolar yeni para girişi sağlayabilecek faktörü açıkladı.

James Butterfill kısa süre önce The Block’a yaptığı açıklamasında, Bitcoin için yeni para akışının gelebileceği yer açıkladı. Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) henüz kayıtlı yatırım danışmanların (RIA) sunulmadığını belirten Butterfill, önümüzdeki aylarda bunun gerçekleşebileceğini vurguladı.

Böyle yeni bir kaynağa spot Bitcoin ETF’lerinin sunulması durumunda ciddi bir talep patlaması yaşanabileceğini belirtirken bu durumun doğal olarak fiyata olumlu yansıyacağını kaydetti.

RIA pazarının yaklaşık 50 trilyon dolarlık varlık temsil ettiği göz önüne alındığında, potansiyel girişler önemli olabilir. Örneğin, RIA’larınyüzde 10’u portföylerinin yüzde 1’ine yatırım yapmayı seçerse, bu yaklaşık 50 milyar dolarlık ek girişle sonuçlanabilir.

Butterfill kısa süre önce yayınladığı bir blog yazısında spot Bitcoin ETF’lerinin talebi ve Bitcoin’in arzına odaklanmıştı. Verilere göre spot Bitcoin ETF lansmanından bu yana günlük ortalama 4500 Bitcoinlik talep oluştu fakat günde çıkarılan Bitcoin miktarı 921’i geçmedi.

Yeni basılan Bitcoin arzının talebe yetişemeyeceğini ve ETF ihraççılarının Bitcoin’i esas olarak ikincil piyasadan tedarik etmesi gerektiğini ekledi. Bu durumun da Bitcoin fiyatını uçurabileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!