Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Ethereum’u İşaret Ederek 2024’te Piyasa Yukarı Patlayacak Dedi!

Opsiyon piyasalarındaki Ethereum (ETH) işlemleri 2024 yılı için potansiyel bir yükselişin sinyalini veriyor olabilir.

Yılın bitimine sayılı günler kala Ethereum opsiyonlarının vade sonu tarihine ait veriler olası bir yükselişi işaret ediyor. Dünyanın en büyük kripto opsiyon borsası Deribit’ten alınan verilere göre Ethereum açık faiz (open interest) işlemlerinde put opsiyonlarına kıyasla artan sayıda call çağrısı bulunuyor.

The Block’un tarafından sunulan haberde Deribit Ticari Direktörü Luuk Strijer‘e göre bu durum, birçok yatırımcının Ethereum fiyatının 2024’ün başlarında değer kazanacağını öngördüğünün işareti olabilir:

Yıl sonu Ethereum vade bitimine bakarsanız, put-call oranı 0,44’tür. Bu da 4,4 put’a karşı 10 call oranı anlamına gelir. Ocak 2024’te ise bu oran 0,19. Bu da her 10 çağrıya karşılık 2 satım anlamına geliyor ve çok daha yükseliş eğilimli bir dağılım gösteriyor.

Ethereum’da yaşanacak olası bir yükselin başta altcoinler olmak üzere bütün kripto para piyasası için olumlu olacağını belirten deneyimli isim, bu durumun daha güçlü bir boğa dalgasını körükleyebileceğini savundu.

Deribit kısa süre önce yaptığı bir paylaşımda borsadaki Bitcoin ve Ethereum opsiyonlarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!