Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Meme Coin Fiyatlarının Bu Denli Yükselmesinin Nedenini Açıkladı!

Popüler meme coin Pepe (PEPE) dudak uçuklatan yükselişleriyle Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi rakiplerini geride bıraktı.

Kripto para piyasasının yeni meme coin’i ve bu boğanın yıldız adayı PEPE, son 1 hafta içerisinde %420 civarında yükselerek yatırımcılarını zengin etti.

Buna karşılık Shiba Inu, FLOKI (FLOKI) ve Dogecoin gibi geçtiğimiz boğa sezonunun yıldızları yaptıkları geliştirme duyurularına rağmen Pepe’nin devasa yükselişinin gölgesinde kaldı.

Yükselişin sebebi hakkında açıklamada bulunan analist Nick Ruck, bireysel yatırımcıların meme coinleri daha iyi bir kazanç aracı olarak görmesinin özellikle yeni çıkmış meme coinlerde ciddi yükselişler getirdiğini belirtti:

Tüccarlar ve yatırımcılar, bluechip token ve coinlerin fiyatlarındaki son artışta bir nefes alırken, hızlı kazanç sağlayabilmek için meme coinlere yöneliyor.

2000’li yılların başında bir internet fenomeni olarak ortaya çıkan Pepe the Frog’dan ilham alan PEPE, piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Özellikle kripto para piyasasından hızlı şekilde yüksek kazanç etmek isteyen bireysel yatırımcılar, her zaman odluğu gibi yine meme coinlere akın ederek PEPE ve muadillerinin hızla değer kazanmasına yol açtı.

Artan risk iştahı vadeli işlemler piyasasında milyonlarca dolarlık tasfiyeyi beraberinde getirdi. CoinGlass verilerine göre son 24 saat içerisinde PEPE özelinde 13 milyon dolar değerinde short (kısa) yönlü vadeli işlem pozisyonu tasfiye oldu.

CoinGecko verilerine göre sadece son 24 saat içerisinde %38 yükseliş sergileyen PEPE, yazım esnasında 0,00000692 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!