Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Nvidia, Kripto’dan Kazandığı Rakamlar Konusunda Yalan Söylüyor

RBC Analisti Mitch Steves, ünlü grafik kartı üreticisi Nvidia’nın, kripto para ve Blockchain sektöründen kazandığını açıkladığı paranın doğru olmadığını ve aslında bu rakamın çok daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Steves, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Nvidia’nın kripto para ve Blockchain sektöründen elde ettiği kazancın 1.95 milyar dolar kazandığını biliyoruz. Kendilerinin yaptığı açıklamada ise bu rakam 602 milyon dolar.”

Steves’in yaptığı hesaplamaya göre, Nisan 2017 ve Temmuz 2018 arasındaki Nvidia’nın sektörden elde ettiği toplam gelir 2.75 milyar olarak ifade ediliyor. Bu hesaplamaya göre, Nvidia’nın kripto para piyasalarındaki toplam hacmi yüzde 75’e ulaşmıştı ve kalan yüzde 25’lik pastayı da AMD alıyordu.

Bilindiği üzere, AMD şirketinden yapılan bu haftaki açıklamada; şirketin 2019’un ilk çeyreği için hedef gelir miktarının 1.25 milyar dolar olduğu ifade edilmişti. Bir önceki çeyreğe göre yüzde 24’lük bir düşüş ile beraberinde gelecek olan bu tahminin esas sebebi ise, AMD tarafından kripto para ve Blockchain ürünlerine olan talebin azalması olarak gösteriliyor.

Nvidia, bir süredir kripto para fiyatlarındaki düşüşün etkilerini hissediyor. Ancak zaten şirket bu tarz bir süreci de bekliyordu. Örneğin, konuyla ilgili geride bıraktığımız yılın Ağustos ayında bir açıklama yapan Nvidia CEO’su Jensen Huang, kripto para piyasaları ile ilgili olarak uzun vadeli bir iş planı kurulabilmesinin ihtimal dahilinde olmadığını ifade ederek, şirketin bu konudaki duruş ve beklentisini gözler önüne sermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment