Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Uyardı: Bitcoin Bu Göstergeye Göre 50 Bin Dolara Kadar Düşebilir

Bir kripto para analistine göre Bitcoin’in gerçekleşmiş piyasa değeri, fiyatta şiddetli bir düzeltmenin yaşanabileceğine işaret ediyor.

Bir CryptoQuant analisti, kısaca MVRV olarak bilinen göstergeyi kullanarak Bitcoin’in geçmiş dönemlerdeki performansıyla güncel durumunu değerlendirdi.

MVRV, bir varlığın piyasa değerinin gerçekleşmiş piyasa değerine bölünmesiyle elde ediliyor ve o varlığın anlık fiyatının ne kadar adil olduğuna dair ipuçları verebiliyor. Bu göstergede 3,7 seviyesinin üstüne çıkılması piyasanın pik yaptığını, 1 seviyesinin altına düşülmesi ise dip yapıldığını ifade edebiliyor.

MVRV’nin güncel olarak 2,23 seviyesinde olduğunu söyleyen analist, bunun blockchain düzeyindeki ortalama alım fiyatının iki katı olduğuna dikkat çekti.

quicktake-image

“Geçmiş döngülere göre iyileşme sürecinden oyunun ana kısmının başladığı sürece geçiş, MVRV Bollinger Bantlarının medyanına ya da dört yıllık döngünün ortalama seviyesine ulaştığında başlıyor.” diyen analist, güncel şartlar altında %20’lik bir düzeltmenin görülebileceğini söyledi.

Yatırımcıları Bitcoin fiyatının yaklaşık 50 bin dolara düşebileceği konusunda uyaran analist, “Bu neler olacağı hakkında bir kehanet değil, sadece olabilecek şeylere karşı bir hazırlık.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!