Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analiste Göre Bitcoin Düşüş Trendini Kırdı! Yıl Sonuna Kadar Atak Yapar mı?

Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.679 dolar sınırına yaklaşırken analistler, dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Bitcoin, son olarak 69.000 dolar seviyesini aşarak güçlü bir teknik yapı sergiledi. ZeroCap yatırım platformunun baş yatırım sorumlusu Jonathan de Wet, Bitcoin’in Haziran ayından bu yana devam eden düşüş trendini kırdığını ve bu durumun kripto piyasasında olumlu bir hava yarattığını belirtti.

Kısa vadede düşüş yaşanabilir

Ancak kısa vadeli düzeltmelerin olabileceğini söyleyen analistler de mevcut. Coinstash borsası kurucu ortağı Mena Theodorou, Çin ve Orta Doğu’daki son jeopolitik gelişmelerin kısa vadede Bitcoin’de dalgalanmalara yol açabileceği uyarısında bulundu. Geçmişte de Bitcoin, jeopolitik çatışmalara olumsuz tepki vermişti; örneğin, 1 Ekim’de İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından Bitcoin fiyatı 4.000 dolar düşmüştü.

De Wet ise Bitcoin’in 70.000 dolar eşiğini geçtikten sonra 72.000 dolara hızla ulaşabileceğini öngörüyor, ancak mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesini aşmanın biraz zaman alacağını belirtiyor. “Yıl sonuna kadar bu seviyeleri geçeceğimizi düşünüyoruz” diyen De Wet, kısa vadeli dalgalanmaların olabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!