Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler Bitcoin’de 150 Bin Dolar İçin Bu Tarihe İşaret Etti

Araştırma firması Bernstein’ın analistleri, Bitcoin fiyatının yükselmeye devam edip 150 bin dolara ulaşacağını düşünüyor.

Bernstein analistleri, “Bitcoin’in bullish gidişatının madencilerin hash oranı ona göre uyum sağladıktan ve ETF’lere para akışı devam ettikten sonra halving sonrasında devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

Bugün yayımlanan raporda ayrıca “Bunun ötesinde spot Bitcoin ETF’lerinin kayıtlı yatırım danışmanlarıyla entegrasyon sağlaması, bizce Bitcoin için yapısal bir talep oluşturmaya devam edecek. Bitcoin’in hala 2025’e kadar 150 bin dolara ulaşacağını düşünüyoruz.” yorumu yapıldı.

Ancak halving, Bitcoin fiyatını yukarıya taşımak için tek başına yeterli olmayabilir. Bernstein analistleri, konuyla ilgili şunu yazdı:

“Örneğin günümüzde fiyatıyla madenciler günlük olarak yaklaşık 50 milyon dolarlık Bitcoin üretiyor. Bu, Bitcoin’in günlük işlem hacminin sadece %0,12’sine denk geliyor. Bu yüzden halving yıllarında satış baskısının azalması, Bitcoin fiyatının yükseleceği yönünde anlamlı bir argüman değil. Her döngüde Bitcoin fiyatının yükselmesini sağlayan şeyin, yeni talep katalizörleri olduğuna inanıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!