Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler Bitcoin’e Kıyasla Güçlenen ve Zayıflayan Altcoinleri Açıkladı

Fairlead Strategies analistleri, son 12 haftalık grafiğe göre Bitcoin (BTC) karşısında öne çıkan üç altcoin’i açıkladı.

Fairlead Strategies analistleri, 12 haftalık göreceli rotasyon grafiğini (RRG) esas alarak XRP, Chainlink (LINK) ve Ethereum (ETH) üçlüsüne işaret etti.

XRP, ETH ve LINK iyileşme bölgesinde

RRG analizine göre, XRP, ETH ve LINK, lagging (zayıf performans ve negatif momentum) bölgesinden improving (zayıf performans ancak pozitif momentum) bölgesine geçti. Bu geçiş, bu üç altcoinin hala BTC’ye kıyasla düşük bir göreceli güce sahip olduğunu ancak performanslarının momentum kazandığını işaret ediyor.

12-week relative rotation graph vs BTC. (Fairlead Strategies, Bloomberg)

Fairlead Strategies’in analistleri, “Göreceli rotasyon grafikleri (RRG) kullanarak, bitcoin karşısında normalize edilen en iyi altcoinler arasında döngüselliği değerlendiriyoruz. Chainlink, Ether ve Ripple’ın iyileşen bölgesine katılmasıyla birkaç altcoinin bitcoin karşısında daha az düşüş momentumu sergilediğini görüyoruz” dedi.

Bu pozitif değişim, önümüzdeki haftalarda döngüsel bir fırsatın ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Yatırımcılar, dirençli altcoinlere yönelerek bu piyasadaki potansiyel kazançlardan yararlanabilirler. Momentum traderları, iyileşen bölgeye geçişi genellikle bir fırsat olarak değerlendirir, çünkü bu durum varlığın iyileşme belirtileri gösterdiğini ve yakın gelecekte üstün performans sergileyebileceğini gösterir.

Bu üç altcoin güç kaybediyor

Diğer yandan, Dogecoin (DOGE), Solana (SOL) ve Bitcoin Cash (BCH) weakening (güçlü göreceli güç ancak negatif momentum) bölgesinde yer alıyor ve sola doğru hareket ediyor.

Bu durum, bu altcoinlerin BTC karşısında performanslarının kötüleşmeye devam ettiğini ve lagging (zayıf performans ve negatif momentum) bölgesine doğru ilerlediğini işaret ediyor. Geriye kalan en iyi altcoinlerin çoğu ise zaten lagging bölgesinde bulunuyor ve BTC’ye kıyasla hem performans hem de momentum açısından geride kalıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!