Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler Yanıtladı: Kripto Paralar, Kâr Satışlarıyla Başa Çıkabilecek mi?

K33 Research analistlerine göre kripto para piyasası, geçen haftaki sarsıntının ardından daha sağlıklı bir noktaya geldi.

K33 Research analistleri, geçtiğimiz haftalarda SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylaması halinde bunun bir “haberi sat” (sell the news) olayına dönüşebileceği konusunda uyarıda bulunuyordu.

Ancak analistler, “3 Ocak’taki likidasyon çağlayanının piyasanın durumunu kayda değer derecede iyileştirdiğini” yazdı. Piyasadaki uzun pozisyonların tetikleyebileceği bir likidasyon dalgasının artık birkaç hafta öncesine kıyasla daha etkisiz olacağı düşünülüyor.

Sürekli Bitcoin sözleşmelerindeki açık pozisyonların toplam değeri, 2-6 Ocak arasında %12 düşüş gösterdi ve fonlama oranları, nötr bölgeye ilerledi.

Analistler, “Geçen hafta kaldıraçların azalmasının ardından piyasa, ETF duyurusuyla gelecek kâr satışları karşısında daha güçlü.” yorumunu yaptı.

CME’deki açık pozisyonlar, geçtiğimiz gün 131.620 Bitcoinlik hacimle rekor kırdı. CME’de yılın ilk günlerine kıyasla “çok daha sağlıklı” bir tablo olduğunu belirten analistler, pozisyonların ETF’ler onaylandıktan sonra küçülmesini bekliyor.

Spot Bitcoin ETF’si için başvuruda bulunan Valkyrie ve VanEck gibi kuruluşlar, ETF’lerin yarından itibaren işleme açılmasını bekliyor.

K33 Research analistleri, “Eğer 2024’te özellikle takip etmeniz gereken bir hafta varsa, o bu haftadır.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!