Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler Yorumladı: Bitcoin, Fed’in Faiz Kararından Nasıl Etkilenecek?

Truflation analizine göre Bitcoin ve risk seviyesi yüksek olan diğer varlıklar, ABD’den gelen açıklamalara rağmen iyi performans gösteriyor.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından ocak ayı için açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yaşam maliyetinin bir önceki aya göre %0,3 arttığını gösterdi. TÜFE, yıllık olarak piyasanın beklentilerinin üstünde %3,1 yükseldi.

Barınma endeksi, aylık olarak %0,6; yıllık olarak ise %6 yükseldi. Gıda endeksinde %0,4’lük artış açıklanırken enerji endeksinde %0,9’luk düşüş yaşandı.

Bitcoin fiyatı, verilerin açıklanmasının ardından kısa süreliğine 49 bin doların altına düşmüşse de sonrasında yeniden 50 bin dolara yaklaşmaya başladı.

Truflation analisti Oliver Rust, “Bu haberler çıktıktan sonra Bitcoin’de küçük çaplı bir gerileme görsek de risk seviyesi yüksek varlıklar, hala mart ayında faiz indirme kararı alınacakmış gibi hareket ediyor ki piyasadaki katılımcıların büyük çoğunluğunun böyle bir beklentisi bulunmuyor.” dedi.

Rust, “Ekonomik verilerde bir hafifleme görmediğimiz müddetçe faiz indirimleri muhtemelen mayıs ya da haziran ayına kadar söz konusu olmayacak. Ama piyasalar belki de faiz oranlarının daha uzun bir süre boyunca yüksek kalacağı gerçeğini kabullenmiş ve bu gerçeklikle yaşamayı öğrenmiştir.” yorumunu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!