Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistlere Göre Meme Coinlere Gösterilen Talep Gitgide Büyüyor

Bitcoin fiyatı yatay şekilde ilerlemeye devam etse de meme coin piyasasına gösterilen talep azalmıyor.

Crypto Coryo’nun paylaşımına göre CoinMarketCap’te listelenen meme coinlerin sayısı, Nisan 2023’te 18’ken günümüzde 138’e kadar yükseldi. CoinMarketCap, piyasadaki kripto paraların sadece %10’unu listelediği için bu sayı, çok daha yüksek olabilir.

Meme coinlerin büyük kısmı, Ethereum’a kıyasla daha ucuz ve hızlı olan Solana blockchain’ini kullanıyor. Solana fiyatı, bu yıl meme coinlere gösterilen ilgi sayesinde Kasım 2021’den sonra ilk kez 200 doların üstüne kadar çıktı.

Crypto Coryo, “Meme coinlerin evi artık Solana’dır.” yorumunu yaptı.

Bitcoin’deki durgunluk, meme coin yatırımcılarını etkilemişe benzemiyor. Pepe (PEPE), haftalık bazda neredeyse %17 değer kazandı. PEPE ayrıca sürekli vadeli işlem sözleşmelerindeki açık pozisyonu ile piyasa değeri arasındaki oran bakımından en güçlü ikinci kripto para konumunda. Bu listede zirveyi ise bir diğer meme coin olan dogwifhat (WIF) çekiyor.

Kaiko ekibi, “Pepe (PEPE) ve Dogwifhat (WIF), diğer altcoinlere kıyasla iki kat yüksek orana sahip. Oranın yüksek olması, o varlık için türev piyasalarda alınan pozisyonların piyasa değerine kıyasla büyük olduğuna işaret ediyor bu da o varlıkların fiyat keşfinin vadeli işlem piyasalarına yoğunlaştığı anlamına geliyor.” dedi.

Open interest-to-market cap ratio of top cryptocurrencies. (Kaiko)

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!