Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Animoca Brands Kurucusuna Göre Bitcoin ETF Onayı Asya Üzerinde Büyük Etki Yaratacak!

Animoca kurucu ortağı Yat Siu, ABD’nin spot Bitcoin ETF onayının Asya’yı harekete geçericeğini belirtti.

Animoca’dan Yat Siu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) fonu başvurularına verdiği onayın ardından konuştu.

ABD tarafından gelen onayın Asya’yı kripto paralar karşısında tetikleyeceğini vurgulayan deneyimli isim, bu konuda başlangıç noktasının Hong Kong olabileceğini belirtti.

Asya’da öyle yada böyle bir düzenleyici netliğin olduğunu belirten Siu, aynı zamanda topluluğunda büyük bir potansiyele ev sahipliği yaptığını hatırlattı:

Düzenleyici netlik var ve temelde hükümetlerin ve düzenleyicilerin bu ekosistemi inşa etme ve orada olan fırsatları görme ve katılma isteği var. Asya’da, elbette eşitsizlik de olsa, kapitalizm genel olarak bu ve son nesil için faydalı olmuştur. Yani Çin’e bakın, Güney Kore’ye bakın, Güneydoğu Asya’ya bakın, genel olarak konuşursak, bunların hepsi 30 yıl önce kelimenin tam anlamıyla hiçbir yerde olmayan ülkelerdi, çoğu durumda hiçbir şeyleri yoktu. Asyalı yatırımcılar, bitcoin’in ilk günlerinden itibaren her zaman Batılı meslektaşlarından daha maceracı olmuştur. Bir ETF, kripto ve düzenleme arasında mükemmel bir evlilik gibi olacak ve bir kripto portföyü oluşturmak için meşru bir yol arayan kurumsal yatırımcıların endişelerini hafifletecektir.

Siu’nin fikrine destek çıkan isimlerden biri de kripto borsası olan AsiaNext’in CEO’su Chong Kok Kee oldu. Kee Asya’da kripto kullanımının diğer kıtalardan daha yüksek olduğunu vurgulayarak bölgenin bu alanda daha fazla pasif kalamayacağını söyledi:

İstikrarlı yatırımları tercih etmesiyle bilinen Asya pazarı, ETF kripto para birimlerine yatırım maruziyeti için düzenlenmiş ve daha düşük riskli bir yol sağladığından, kriptoyu işlemsel amacının yanı sıra bir yatırım varlığı olarak görme konusunda bir zihniyet değişikliği görebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!