Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Animoca Brands Metaverse Fonu Haberini Yalanladı: Hala 1 Milyar!

Hong Kong merkezli blockchain oyun geliştirici Animoca Brands, Web3 ve metaverse fonu hedefini 800 milyon dolar seviyesine indirdiğine dair iddiaları yalanladı.

Animoca Brands kurucu ortağı Yat Siu 25 Mart tarihinde konu hakkında yaptığı basın açıklamasında, şirketin web3 ve metaverse fonu hedefinin %20 indirilerek 1 milyar dolardan 800 milyon dolara çekildiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Siu fonun başlangıçta kamuoyuna açıklanan hedefinin, toplanan sermayeye bağlı olarak 1 ile 2 milyar dolar arasında olacağının bildirildiğini dile getirdi. Bu kapsamda hedefin 1 milyar dolara çekilmesinin bir “düşürülme” olmadığının da altını çizdi.

Ayrıca şirketin 6 milyar dolarlık ikincil piyasa değerinin 2 milyar dolara kadar düştüğü iddialarını da ciddiye almayan Siu, bahsedilen miktarın doğru olmadığını altını çizdi.

Öte yandan FTX ve bankacılık krizlerinin fon bulma çalışmaları üzerinde ciddi bir etkisi olduğunu kabul eden kurucu ortak, buna rağmen çalışmalarının devam ettiğini ve kamuoyunun detaylar hakkında bilgilendirileceğini belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!