Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Animoca Brands’ten Rusya’daki Kullanıcılara Kısıtlama

Blockchain teknolojisine dayalı oyunlar geliştiren Animoca Brands, Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Rusya’daki kullanıcılara erişim kısıtlaması getiriyor.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya’ya yaptırım uygulayan isimlerin arasına blockchain tabanlı gaming dünyasının en büyük isimlerinden Animoca Brands de dahil oldu.

Animoca’nın kurucularından Yat Siu, Bloomberg’e verdiği röportajda aldıkları kararın Gamee ve Lympo projelerini kapsadığını, bu projeler için Rusya’daki kullanıcılara kısıtlama getirileceğini söyledi.

Siu, “Bu yönde bazı kısıtlamalar getirmemiz gerektiği yönünde hukuki tavsiyeler alıyoruz. [Rusya], Kuzey Kore’yle birlikte yaptırım uygulanan ülkeler arasında yer alıyor. Bu gibi ülkelerde faaliyet göstermek, bizim de finans sisteminden dışlanmamızla sonuçlanabilir.” dedi.

Ukrayna hükümeti, Rusya’daki kullanıcılara erişim engeli getirmeleri için kripto para borsalarına çağrıda bulunmuş, bu çağrı birçok borsa tarafından geri çevrilmişti.

Kripto sektöründe Rusya’ya yaptırım uygulayan nadir isimlerden olan Animoca, Rusyalı yatırımcılara pay senedi satmayı da durduruyor.

Hong Kong merkezli şirketin Rusya’ya getirdiği kısıtlamaların şirketin finansal tablosunda büyük bir etki yaratması beklenmiyor. Şirket geçen yılın ocak-eylül döneminde 140 milyon dolar gelir açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!