Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Endonezya, Malezya ve Güney Afrika’da Kripto Paralara Yoğun Talep Var

Kripto para şirketlerinden Luno, vatandaşların kripto paralara duydukları ilgiyi ölçmek için yeni bir anket düzenledi. Yapılan bu ankete göre Malezya, Endonezya ve Güney Afrika gibi ülkelerdeki vatandaşlar, Avrupa’dakilere kıyasla kripto paralara çok daha fazla ilgi duyuyorlar.

Yeni Pazarlar

Kripto para şirketlerinden Luno’nun yaptığı ankete göre Endonezya, Malezya ve Güney Afrika gibi yeni yeni büyüyen pazarlarda kripto paralara oldukça yoğun bir talep var.

Luno’nun anketine göre bu ülkelerde kripto para sahibi olan vatandaşların oranları şu şekilde: Endonezya yüzde 40, Malezya yüzde 39, Güney Afrika yüzde 29. Bu ülkelerde kripto para piyasasına aşina olan vatandaşların oranı ise sırasıyla yüzde 63, yüzde 57 ve yüzde 69.

Avrupa genelinde gerçekleştirilen ankete bakıldığında ise en yüksek sahiplik oranının yüzde 27 ile Hollanda’da olduğu görülüyor. Hollanda’da kripto para piyasasına aşina olan vatandaşların oranı yüzde 39.

Almanya, Fransa ve İtalya gibi önde gelen Avrupa ülkeleri ise Endonezya, Malezya ve Güney Afrika gibi ülkelere kıyasla bu konuda bir hayli geri kalmış durumda.

Luno’nun anketine göre Almanya’da kripto para sahibi olan vatandaşların oranı yüzde 9. Bu oran Fransa ve İtalya’da sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 14 civarlarında seyrediyor.

Ayrıca yapılan ankette Avrupa vatandaşlarının kripto para piyasası hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı. Endonezya, Malezya ve Güney Afrika’daki vatandaşlar ise rahatlıkla kripto para alım-satımı yapabildiklerini söylüyorlar.

Ek bir bilgi olarak Güney Afrika’daki vatandaşların en çok ilgi duydukları kripto paranın Bitcoin olduğunu söyleyebiliriz. Güney Afrika’daki yatırımcılar Bitcoin’den sonra sırasıyla XRP ve Dash ile ilgileniyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment