Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Kripto Para Yatırımcılarının 4’te 1’i, Eylül Ayında Ciddi Zarar Etti

CoinMarketCap verilerine göre Binance‘ten sonra dünyanın en fazla hacmine sahip olan ikinci kripto para borsası OKEx‘in stratejik ortağı olan OK Blockchain Capital, geçtiğimiz günlerde yeni raporunu yayımladı. Eylül Ayı Blockchain Endüstrisi Raporu isimli araştırma, temel olarak Eylül ayında kripto para yatırımcılarının kazançlarını ve zararlarını konu alıyor. Anket ve araştırma sonucuna göre piyasa katılımcılarının neredeyse 4’te 1’i, geçtiğimiz ay ”büyük zararlar” etmiş.

Kripto para piyasası ayı piyasasında olmaya devam ederken, geçtiğimiz ay bir çok yatırımcıyı endişelendiren meselelerin başında ise düzenlemelerle ilgili konular geldi. Eylül ayı anketi 212 endüstri katılımcısı ile yapıldı ve anket sonuçlarına göre yatırımcıların %25.5’i ”küçük kayıplar” yaşarken, %23.6’sı ”büyük kayıplar” yaşamış ve %24.5’i ise ayı ”temel olarak yatay bir seviyede” kapatmayı başarmış. Kripto para piyasası katılımcılarının ve yatırımcılarının sadece %3.3’ü, ”ciddi kazançlar” elde ettikleri bir Eylül ayı geçirirken, %5.19 oranındaki bir grup ise Eylül ayında piyasaya girmemeyi tercih etmiş.

Yine de, bütün bunlara rağmen, yatırımcıların %69’u kripto para piyasası hakkındaki görüşlerini olumlu olarak betimlemekte. Katılımcıların çoğunluğu kripto para fiyatlarının önümüzdeki altı ay içerisinde şahlanacağını düşünüyor.

Ankete katılanların sahip oldukları kripto para birimleri arasında en popüler olanlar ise Bitcoin, EOS ve Ethereum oldu. Araştırmanın bir diğer sonucu ise küresel günlük kripto para piyasası hacminin önceki aya kıyasla %10.27 gibi bir düşüş yaşadığı oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment