Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Antonopoulos: Quadriga CX Olayı, Borsaların Güvenilmez Olduğunun Kanıtı

Kripto para ve Blockchain ekosistemi ile ilgili yaptığı çalışmalar ve yazdığı kitaplar ile adından sıkça söz ettiren Mastering Bitcoin yazarı Andreas M. Antonopoulos, son olarak katıldığı bir YouTube canlı yayınında, sektöre ilişkin bazı değerlendirmeler yaptı ve borsalara yüklendi.

Başarılı yazar, yaptığı açıklamada kripto para sektöründe yer alan kişilerin koinlerini depolamaları için üçüncü parti kişilere güvenmelerinin çok yanlış bir davranış olduğunu ifade ederken, şunları söyledi:

”Eğer kripto paranın private key’leri sende değilse, o zaman kripto para da senin değildir. Bu kadar basit.”

Başarılı isim, aynı zamanda bu argümanını bir örnekle de destekledi. Antonopoulos, borsaların sıkıntı yaşama potansiyeline sahip olduğunu ifade ederken bunun örneklerini de gördüklerini söylerken; Kanada merkezli Quadriga CX borsasını örnek verdi. Bilindiği gibi borsanın CEO’su Gerd Cotten’in Hindistan’da hayatını kaybetmesinin ardından borsanın müşteri fonlarını depoladığı cüzdana erişimi kalmamış ve süreç oldukça içinden çıkılmaz bir hal almıştı. Aynı zamanda birçok irili ufaklı borsanın son dönemde hack saldırılarına maruz kalması ve kullanıcıların mağdur olması da, başarılı ismin dediklerini doğrulayacak cinsten olaylar olarak nitelendiriliyor.

Antonopoulos aynı zamanda kullanıcıların online ortamlarda yaptığı depolama işlemlerinde de dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Başarılı isim, üçüncü parti kişilere güvenilmemsini ifade ederken, kripto paraların kolay çalınabilen ürünler olduğunu da sözlerine ekledi ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment