Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Kurucusu Steve Wozniak Bitcoin Hırsızlığına Kurban Gitmiş

Apple’ın kurucularından olan Steve Wozniak zamanında Bitcoin dolandırıcılığına kurban gitmiş.

Hindistan’daki bu hafta Hindistan’da gerçekleşen Küresel Şirketler Zirvesi’nde açıklamalarda bulunan Wozniak, başından geçen olayı şu şekilde anlattı:

“Blockchain kimde Bitcoin olduğunu gösteriyor…ama bu dolandırıcılık olamayacağı anlamına gelmiyor. Dolandırıcılık yüzünden yedi Bitcoin’im çalınmıştı. 

Biri [Bitcoin’leri] kredi kartı ile online olarak benden aldı ve sonra kredi kartı ödemesini iptal etti. Bu kadar basitti. Kredi kartının numarası da çalıntı olduğu için geri almanın yolu yoktu.”

Wozniak, bu Bitcoin’leri fiyat henüz 700 $ civarındayken aldığını söylüyor. Yani şu anda söz konusu Bitcoinler yaklaşık 70,000 $ gibi bir değere sahipler.

Wozniak başından geçen bu olaya rağmen kripto para konusunda hala daha olumlu bir tutum sergiliyor. Hatta kendisi sahip olduğu diğer Bitcoinleri geçen yılın sonlarına kadar tutmuş. Wozniak:

“Bitcoin benim için hükûmetler tarafından manipüle edilmeyen bir para birimiydi. Bitcoin matematiksel, temiz ve değiştirilemez.”

Kendisi sahip olduğu kripto paraları neden sattığını Ocak ayında açıklamıştı. Kendisinin açıklamasına göre sahip olduğu kripto paraları artık tutmaya gerek görmemiş çünkü kripto paraları sadece bir “deneyim” olarak görmüş. Wozniak tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Dedim ki ‘bunu izleyen, izleyip de sayıları kafasına takan insanlardan biri olmak istemiyorum.’ Hayatımda böyle bir odak istemiyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment