Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Sadece Bir Günde, Bitcoin’in Toplam Piyasa Hacmi Kadar Değer Kaybetti!

Küresel teknoloji devi Apple, 3 Ocak tarihinde işlem gördüğü borsaların açılışından sonra neredeyse Bitcoin‘in toplam piyasa hacmi kadar değerin, bir anda silinmesine tanıklık etti ve gündeme oturdu. APPL hisselerinin sadece bir gün içerisinde 70 milyar doların üzerinde değer kaybetmesi, özellikle ana akım medya tarafından volatil olduğu yönünde eleştirilen Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin de elini güçlendirmiş oldu.

20 Yılın İlki

Apple, 20 yıldan beri ilk defa satış tahminini düşürdü ve değer kaybının arkasında temel olarak bunun olduğu varsayılmakta. Küresel ve ABD çapında ekonomik durgunluk dönemine girilmesi endişeleri, Apple’ın yaptığı bu düzeltme ile birleşince yatırımcılar ciddi bir paniğe kapıldı ve bu durum özellikle Çin ve Japonya piyasalarını da etkiledi

2013 Yılından Beri En Kötü Düşüş

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Apple’ın, 700 milyar dolarlık piyasa hacmine gerilemesi ve 70 milyar doların üzerinde değer kaybetmesi, kesinlikle 2013 yılından beri şirketin yaşadığı en büyük düşüş olarak görülüyor. Yaşanan bu düşüş ile Apple rakibi Alphabet Inc.’nin (Google) de iyice gerisine düşmüş oldu.

 

Apple hisselerinin düşüşü geçtiğimiz 2018 yılında yüklü bir miktarda (yaklaşık %5 oranında) Apple hissesi satın alan milyarder yatırımcı Warren Buffett’in de ciddi anlamda zarar etmesine neden oldu. Kripto para birimlerini ve Bitcoin’i sık sık eleştiren isimlerin başında gelen Buffett, Bitcoin’i bir fare zehrine benzetmesiyle gündeme oturmuştu ancak görünüşe göre kendisinin geleneksel hisse senedi piyasası ve en çok güvenilen teknoloji firmalarından birisine yaptığı yatırım ile dertte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment