Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple’dan Coinbase’e NFT Engeli Geldi

iOS kullanıcıları, Apple tarafından getirilen yeni engel yüzünden Coinbase Wallet’a non-fungible token (NFT) gönderemiyorlar.

Coinbase tarafından yapılan açıklamaya göre Apple, Coinbase Wallet kullanıcılarının cüzdanlarına NFT göndermesine engel getirdi.

Apple, Coinbase Wallet’a NFT gönderirken harcanan işlem ücretlerinin, kendi uygulama içi satın alım programı kapsamında ödenmesi gerektiğini savunuyor. Bu durumda, NFT işlemi için ödenen işlem ücretinin %30’u, Apple’a gelir olarak aktarılmış olur.

Coinbase Wallet yönetimi, “NFT’lerin ve blockchainlerin nasıl çalıştığını bilen herkes, (Apple’ın talebinin) yerine getirilemeyeceğini bilir.” diyerek, alınan kararı şöyle eleştirdi:

“Bu politika değişikliği en çok NFT sahibi olan Apple kullanıcılarını etkileyecek. Eğer iPhone’unuzdaki bir cüzdanda NFT tutuyorsanız, Apple’ın kararı yüzünden artık bu NFT’yi daha farklı cüzdanlara aktarmanız çok daha zor hale geldi.”

Coinbase Wallet yönetimi ayrıca Apple’ın bu kararı NFT kullanıcılarının değil, kendi maddi çıkarları adına aldığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!