Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aptos (APT) Mainnet Lansmanını Duyurdu: Birçok Borsada Listeleniyor

Facebook’un blockchain girişimi Libra kökenli Aptos Labs, Aptos Autumn ana ağının (mainnet) lansmanını resmi olarak duyurdu.

Katman-1 (L1) protokolüne entegre şekilde çalışan Aptos Autumn ana ağının lansmanı duyuruldu. Yeni bir Katman-1 ağı olan Aptos, henüz kullanıcılara açılmasa da ana ağ üzerinde ilk işlemlerin gerçekleştirildiği söyleniyor.

Meta şirketinin eski çalışanları tarafından kurulan yeni blockchain, köken olarak Libra’yı baz aldı.

Yazılımcılar ve geliştiriciler için diğer blockchainlere kıyasla Aptos’un en öne çıkan özelliğinin “Move” kodlama dili olduğu söyleniyor. Move, geliştirici dostu ve aynı zamanda varlık yönetimi için koruma sağlayan yapısıyla birçok geliştiricinin dikkatini çekiyor. Uzun zamandır yerel ağlarında ciddi problemler ile uğraşan Solana (SOL) geliştiricilerinin Aptos ana ağına geçişin yollarını araştırdıkları söyleniyor.

Bununla birlikte önde gelen kripto para borsaları tarafından yakın zamanda Aptos listelemesinin gerçekleşeceği duyuruldu. Yapılan duyurulara göre Binance, Huobi ve FTX, Aptos (APT) işlem çiftlerini 19 Ekim günü kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Öte yandan Aptos Labs, bu yılın başında 150 milyon dolar değerinde fonlama almış, şirkete katkı veren isimler arasında Binance Labs de yer almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!