Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aptos Bir Ayda Beş Kat Yükseldi: İşte Arkasındaki Üç Etken

Aptos (APT) token, geride bıraktığımız son bir ay boyunca gösterdiği performansla sektörün en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi.

CoinGecko verilerine göre Aptos’un tokenı APT, son 30 günlük süreç içerisinde %414’ten fazla değer kazandı. APT’nin hafta boyu kazandığı değer ise %140’ı aşıyor.

Aptos’un bu performansına katkıda bulunan şeylerden biri, kripto para piyasası genelinde görülen hareketlenme oldu. Kripto para piyasasının toplam değeri, APT’nin bu performansı gösterdiği süreç boyunca yaklaşık 250 milyar dolar büyüme gösterdi.

Bunun yanı sıra, Aptos ekosisteminde yaşanan gelişmeler de APT’ye olan ilgiyi artırmış olabilir. Yakın zamanda sunulan Confirmation Proposal for Aptos Multichain Farm Emission adlı bir önerge, Aptos’un gelişimine katkıda bulunabilir.

Bu belgede yer alan bilgilere göre “PancakeSwap, PancakeSwap’taki Aptos tabanlı projelerin sayısını artırmak için Aptos ekosisteminde daha faal olmaya” çalışacak.

PancakeSwap ekibi, Aptos ekosistemindeki projeleri PancakeSwap’a çekebilmek için BNB Chain’de sahip oldukları nüfuzu da kullanmayı düşünüyorlar.

DefiLlama verilerine göre günümüzde Aptos’a kitlenmiş varlıkların büyük bir kısmı, PancakeSwap’ta tutuluyor.

Bunun haricinde, Aptos tabanlı non-fungible tokenlara (NFT) gösterilen ilgide de kayda değer bir artış var. Popüler NFT platformlarından Topaz’da yer alan bazı NFT koleksiyonlarının işlem hacmi son zamanlarda üç, hatta dört kat büyüme gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!