Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Amerikalıların Çoğu Bitcoin’in Gerçekten Ne Anlama Geldiğini Bilmiyor

İngiltere menşeli The Knowledge Academy kurulumunun yaptığı yeni bir ankete göre, ”Bitcoin”, Amerikan halkının anlamından en az emin oldukları kelime olarak öne çıkmakta. Firma toplamda 1,135 Amerikalıya uyguladığı anket sonunda, halkın finansal terimlerle olan bağını ve bilgisini inceledi.

Bitcoin kelimesi bir çok kişinin beklediği gibi en az anlaşılan terimler arasında yer almakta. Bunun en büyük sebebi ise büyük ihtimalle ankete dahil edilen geleneksel finans terimlerinin Bitcoin’e kıyasla yıllar önce piyasaya çıkmış olması.

Amerikalıların %49’u, ”endeks fonu” sözcük öbeğinin anlamından emin olmadığını belirtirken, %44’ü ”portföy dağılımı”, %43’ü ”hisse senedi opsiyonu”, %42’si ”gelir sağlama”, %41’i ”yıllık ödenek”, %40’ı ”sermaye kazancı ve kaybı”, %39’u ”Roth IRA”, yine %39’u ”yatırım fonu”, %37’si ”likidite”, %36’sı ”amortisman ve ”prim” kelimelerinin anlamlarından emin olmadıklarını ifade etti.

Araştırmanın sonucuna göre ”tasarruf hesabı” halkın en çok tanıdığı terim olarak öne çıkmakta ve %88’lik bir bilinme oranına sahip. ”Kredi Birliği” terimi ise %76 oranında bilinme ve emin olma oranı ile ikinci olurken, ”net değer” ise %72 ile üçüncü konumda.

Buna rağmen net değerin iki kilit unsuru olan ”varlıklar” ve ”mükellefiyet” gibi sözcükler sadece %70 gibi bir güven oyuna sahip. Bitcoin’in Amerikan vatandaşları arasında böylesine düşük bir sıralamada olmasının sebebi ise genel olarak halkın pek iyi olmayan finansal bilgisinden de kaynaklanıyor olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment