Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Balinalar Bu Yıl Ellerindeki Ethereum’u Neredeyse İki Katına Çıkardı!

2018 yılının ayı piyasası bir çok yatırımcı için belki de sektörün en zararlı dönemlerinden birisi oldu ve Bitcoin fiyatı da tüm zamanların en yüksek seviyesinden %80 civarında düştü. Bitcoin’in yanı sıra diğer kripto para birimleri de %90 civarında düşüş yaşadı ve kıyım hala bitmiş sayılmaz. Kripto para fiyatları o kadar fazla düştü ve o kadar uzun süre o seviyelerde kaldı ki, 2017 yılının başlarında piyasaya giren yatırımcılar bile ellerindekini satmaya başladı.

Ancak, durum Ethereum‘a geldiğinde, blockchain verileri büyük çaplı yatırım yapanlar veya kısaca ‘balinalar’ olarak bilinen grubun, düşüş sırasında ellerindeki Ethereum miktarını durmadan arttırdığını işaret etmekte.

Önde gelen araştırma firması Diar‘ın açıkladığı yeni verilere göre, şu an en büyük 1.000 adres arasından sadece 500 tanesi aktif olarak trade yapmakta. Söz konusu cüzdanlar 2018 boyunca inanılmaz boyutlarda Ether topladı ve Ocak ayının başlangıcından beri ellerindeki Ether miktarında tolam %80 civarında bir artış yaşadı. 2018 yılı bu gelişme açısından Ethereum tarihinde de bir ilk anlamına gelmekte. Kasım ayının sonunda ise bu adresler toplamda bütün ETH arzının %20 civarına denk gelen 20 milyon ETH’yi toplamayı başardı.

Diar’a göre ise bu durumun en temel sebebi, yatırımcıların ve balinaların ICO tokenlerine olan güvenini yitirmesinden kaynaklanıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yapılan baskıların yanı sıra, bir çok ICO projesi de gerçek anlamda vaat ettiği şeylerin çoğunu gerçekleştiremedi ve piyasaya girdiği birim fiyatın bile altına düştü. ICO tokenlerinde zarar eden traderlar da zararlarını nispeten azaltabilmek için ETH’ye dönüş yapmaya başladı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment