Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Bitcoin, Paradan Çok Bir Yatırım Aracı Olarak Kullanılıyor

Amerikan merkezli olarak yapılan bir araştırmada ülkedeki para kullanım metodları ve şekilleri ele alındı. Amerikan Kongresi tarafından yapılan ve ‘Nakit Para Kullanımındaki Azalma ile Bunun İlgili Etkileri’ başlıklı araştırmada lider kripto para birimi Bitcoin’e de yer verilirken, Bitcoin’in daha çok yatırım aracı olarak ele alındığı ifade edildi.

Araştırmacılar, Bitcoin’in bir para birimi olarak kullanılmaktan öte, daha çok bir yatırım aracı olarak insanların gözünde yer ettiğini ifade ederken, şu ifadeleri kullandı:

”Her ne kadar Bitcoin’deki fiyat performansına ve diğer konulara baktığımızda, bu ürüne olan talebin yüksek olduğunu görsek de, Bitcoin’in bir para birimi olarak kullanıldığını söylemek güç. Bir ürünü satın almak ya da bir hizmet için ödeme yapmaktan öte, Bitcoin daha çok insanların gözünde görece spekülatif bir yatırım aracı olarak konumlanıyor.”

Aslında bu görüş sadece Amerika’da değil hemen hemen diğer tüm ülkelerde de benzer bir şekilde görülüyor. Ancak buna karşı çıkan araştırmalar da mevcut. Örneğin daha önce bir araştırma yapan dijital analiz şirketi Data Light, Bitcoin’in ödemeler konusunda çok mesafe kat ettiğini ve 10 yıllık bir süre içerisinde bu alanda lider hale gelebileceğini iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment