Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Çin’in Blockchain Harcaması 2023’te 2 Milyar Dolar Olacak

Çin’in son dönemde Blockchain konusunda yaptığı hamleler ve sergilediği tutum, kripto para sektörünün de gündeminin öncelikli maddelerinden birini oluşturuyor.

Başkan düzeyinde yapılan açıklamalar ile Blockchain teknolojisinin övüldüğü ülkenin Blockchain harcamalarının gelebileceği boyutu ise IDC firması araştırdı.

Firmanın yaptığı araştırmaya göre, Çin Halk Cumhuriyet’nin 2023 yılı itibariyle Blockchain teknolojisi için yapacağı yıllık harcama 2 milyar doları aşacak.

IDC; Çin’in bundan sonraki dönemde Blockchain teknolojisini içeren projeler için yapacağı harcamanın yıllık bazda ortalama yüzde 66 artmasını ve bu rakamın 2023 yılı için 2 milyar dolar olmasını bekliyor.

Firmada araştırmaya katılan isimlerden birisi olan Xue Yu ise, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Çin’in devlet düzeyinde resmi olarak Blockchain teknolojisini tanımaya başlaması ile birlikte bu harcamanın artmasının çok yüksek bir ihtimal olduğunu söyledi.

Öte yandan bu yıl başında yayınlanan bir diğer rapora göre, Asya bölgesinin yıllık Blockchain harcamasının 2022 yılında 2.4 milyar doları bulmasının beklendiği ifade edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment