Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Tron Ağı Dapp Botları İle Dolu!

Ethereum ve EOS blockchain ağlarının en büyük rakiplerinden birisi olarak görülen Tron’un blockchain ağı görünüşe göre çok sayıda bota ev sahipliği yapmakta.

AnChain tarafından yapılan bir araştırma, Tron ağında diğer ağlara kıyasla inanılmaz bir sayıda bot olduğunu gözler önüne koydu. Bu durum aslında Tron bloklarında Süper Delegeler tarafından uygulamaya koyulan bir protokol sayesinde mümkün oldu. Yeni analizde Tron ağındaki merkeziyetsiz uygulama aktivitesinin gerçek kullanıcılara dayanmadığı da ortaya çıkartıldı.

”Tron ekosistemindeki top 10 kumar odaklı merkeziyetsiz uygulamayı analiz ettiğimizde, 2019 yılının ilk çeyreğindeki merkeziyetsiz uygulama işlemlerinin en az yüzde 30,7’sinin botlara dayalı olduğunu tespit ettik.”

TronScan verilerine göre ise ağda 3,76 milyon adet eşsiz yani tek bir kullanıcıya ait olan hesap mevcut. Ancak araştırma bu büyümenin ciddi anlamda yapay olduğunu ve organik olmadığını göstermekte.

Tron bunun yanı sıra 2019 yılında ciddi bir değer kaybetti ve bunda Justin Sun’ın hatalarının katkısı büyük. Justin Sun milyonlarca dolar vererek Warren Buffett ile yemek yiyeceğini duyursa ve bunu çok büyük bir olay gibi gösterse de, daha sonra bunu çeşitli sebeplerden ötürü ertelemiş ve şüpheleri üzerine çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment