Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: XRP’de Hesaplar Tutmuyor

Ünlü kripto para veri analizi şirketi Coin Metrics, kripto para sektörünün en çok bilinen koinlerindne birisi olan XRP ile ilgili yeni bir araştırma kaleme aldı. Buna göre, Ripple şirketinin açıkladığı hesap dökümleri ile gerçek arasında bir uyuşmazlık olduğunu ifade eden firma, bazı hesapların birbirini tutmadığını ifade etti.

Daha önce de benzer raporlar XRP için ifade edilirken, özellikle escrow hesaplarda tutarsızlığın dikkat çektiği ifade edildi. Coin Metrics raporuna göre, XRP’de hesapların tabiri caizse ‘patladığı’ üç adet ana nokta bulunuyor.

Bunlar, şu şekilde ifade edildi:

  • ”Son iki çeyrekte yayınlanan raporlarda, escrow hesaplardan salınan toplam XRP miktarının 200 milyon olduğu ifade edilmiştir ve bu rakam, günlük kurla çarpıldığında, karşımıza 84 milyon dolarlık bir fatura çıkmaktadır.
  • Ancak escrow hızı, açıklanandan daha hızlıdır ve bu da, gelecekte bu XRP’lerin salınma hızının artacağını göstermektedir.
  • Ripple şirketinin de farklı ve henüz bilinmeyen bir hesaptan 65 milyon XRP çıkarması dikkat çekicidir. Bu da ana raporda belirtilmemiş ve bu hesabın XRP cüzdanı ile temel olarak bir bağlantısı olmadığı saptanmıştır.

Firma, aynı zamanda konuyla ilgili olarak Ripple şirketine bir mail atıldığı ve bilgi istendiğini ifade ederken, buna karşın firmadan herhangi bir dönüş alamadıklarını da not düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment