Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Yatırım Portföylerinin En Az Yüzde 6’sı Bitcoin İçermeli

Yale Üniversitesi imzalı yayınlanan bir araştırmada enteresan bir sonuç ortaya çıktı. Buna göre, yatırım yapmaya karar veren insanların portföylerinde en az yüzde 6 oranında Bitcoin bulunması, mantıklı bir hareket olarak öne çıkıyor.

Bitcoin’i Ekleyin

Yale Üniversitesi’nde Ekonomi profesörü olarak çalışan Aleh Tsyvinski’ye göre Bitcoin; kripto para ilgi duyun ya da duymayın, kesinlikle portföylerde yer alması gereken bir araç. Başarılı profesör, portföylerde en az yüzde 6’lık Bitcoin bulundurmayı tavsiye ederken, kripto paraları ilgi duymayanların ise bu rakamı yüzde 4’e çekebileceğini ifade etti.

Bu yorum, bilim dünyasında Bitcoin’e atfedilen bu şekildek ilk yorum da değil. Daha önce de Arizona State Üniversitesi öğretim görevlisi Profesör Dragan Boscovic, kripto paralar ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

”Kripto paralar, yeni bir ürün sınıfı ve kurumsal yatırımcıların ilgisini çekiyor. Onlara, bunu portföylerinde bulundurmaları gerektiğini belirtiyorum.”

Yale’in araştırmasında kripto paralar ile ilgili güzel ifadeler bununla da sınırlı değil. Araştırma ayrıca kripto paraların bono ya da hisse senetlerine kıyasla çok daha iyi bir yatırım aracı olduğunu ifade ediyor. Başarılı profesör, Sharpe oranlamasını kullanarak kripto paraların daha yüksek potansiyel kar vaad ettiğini açıkça belirtiyor.

Tsyvinski’nin bu araştırmasında geçerli olan ifadelerin sadece XRP, ETH ve Bitcoin için değerlendirildiğini de belirtmekte fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment