Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırmacı: Zor Anlaşılır Uygulamalar ve Borsalar, Sektörün Önünü Tıkıyor!

Kripto para ve fintech araştırmacısı olan Kevin Rooke, resmi Twitter hesabından bir tweet attı ve kripto para piyasalarının teknik durumu ile ilgili konuştu. Kripto para ve Blockchain şirketlerinin, eğer platformlarının çok kullanılır olmalarını istiyorlarsa, insanları yeni şeyler öğrenmeye itmemesi gerektiğini belirten Rooke, Square’in bu hamleyi yaptığını ve bundan ötürü de son dönemde kullanıcı sayısını üçe katladığını belirtti.

Rooke’a göre, Square’in son 9 ayda kullanıcı sayısını üç katına çıkarmasının ana sebebi, basit ve kolay anlaşılabilir kripto para platformu olmayı benimsemesi ve de bu yönde hareket etmesi.

https://twitter.com/kerooke/status/1038810304757432320?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1038810304757432320%7Ctwcon%5Elogo&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cryptoglobe.com%2Flatest%2F2018%2F09%2Fcrypto-apps-will-be-used-more-if-users-don-t-have-to-learn-new-skills%2Fwww.cryptoglobe.com%2Flatest%2F2018%2F09%2Fcrypto-apps-will-be-used-more-if-users-don-t-have-to-learn-new-skills%2F

Analizinde Square dışında Revolut, Robinhood ve eToro kripto para uygulamalarını değerlendiren Rooke, sadece kripto para tradingi üzerine yoğunlaşmış borsaların kullanıcı ara yüzlerinin hiç kolay anlaşılır olmadığını belirtti ve yeni başlayan kişiler için bunları kullanmanın oldukça zor olduğuna vurgu yaptı.

Square ve onun gibi bazı şirketlerin ise bu noktada devreye girerek anlaşılması kolay ara yüzler çıkardıklarını belirten Rooke, bundan ötürü de bu platformların kullanıcı sayısında gözle görülür artışlar sağlandığını ifade etti.

Square’in aynı zamanda Bitcoin trading işlemleri için Cash App’i kullandığına vurgu yapan Rooke, Robinhood gibi borsaların herhangi bir trading komisyon ücreti almadığını ancak Revolut gibi platformlarda da buna karşın yüzde 1,5’luk bir kesinti olduğunu belirtti.

Rooke, son olarak anlaşılması zor uygulamaların, kripto para kullanım sayılarının artmamasında önemli bir faktör olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment