Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırmacılar Hamas Grubuna Yapılan Bitcoin Bağışlarının İzini Sürdü!

Filistin Ulusal Yönetiminde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan siyasi parti olarak bilinen Hamas‘ın askeri kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu sefer çok farklı bir haber ile gündeme geldi. Söz konusu askeri birliğin sözcüsü olan Ebu Ubeyde, 29 Ocak tarihinde resmi Telegram kanalından yaptığı açıklamada, haklı amaçları için Bitcoin kullanılarak direnişe destek çağrısında bulunmuştu.

”Siyonist düşman, desteği tam anlamıyla kesmeye çalışarak direnişle savaşıyor ancak dünyanın dört bir yanındaki direniş sevdalıları bu Siyonist girişimlere karşı savaşıyor ve direniş için mümkün olan bütün destek yollarını bulmaya çalışıyor.”

İsrail tabanlı bir blockchain firması ise Hamas’a ulaşan Bitcoin’leri takip etti ve bunların hangi borsalardan hangi borsalara veya cüzdanlara yapıldığını buldu. Whitestream isimli firma, ilk iki gün içerisinde söz konusu cüzdan adreslerine 2.500 dolar üzerinde BTC bağışı yapıldığını ve bunların bir tanesinin Han Yunus şehrindeki bir tradera gönderildiğini ortaya koydu. Bunun yanı sıra Hamas’ın kullandığı Bitcoin adreslerinin ise ABD tabanlı kripto para borsası Coinbase’e ait olduğu çıktı.

Yapılan bağışların birçoğu ise Binance ve Rus tabanlı Vilkov kripto para borsalarından yapılıyor. 2 Şubat ile 4 Şubat tarihleri arasında yapılan yeni bağışlar ise Kayman adaları ile bağlantılı CoinPayments platformunun cüzdanlarından çıktı ve bir başka işlem daha Binance cüzdanlarından yapıldı. Nispeten küçük çaplı ve off-shore bölgelerde işlem yapan borsalar için bu durum bir sıkıntı oluşturmasa da, ABD tarafından terör örgütü olarak tanınan bir grubun ABD tabanlı Coinbase borsasına bağlı bir cüzdana sahip olması, ilerleyen günlerde bazı sorunlara yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment