Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitraj Botu, 26 Milyon Dolarlık Açığı Kapatabilir mi?

Merkeziyetsiz topluluklardan Bancar DAO, platformdaki 26 milyon dolarlık açığı kapatabilmek için bir arbitraj botu hazırlamayı düşünüyor.

Değerlendirme aşamasında olan tasarıda, Bancor Fast Lane adlı bir botun geliştirilmesi öneriliyor. Bu bot Bancor DEX’teki arbitraj fırsatlarını arayıp, bunları değerlendirmeye çalışacak.

Bancor’un tasarladığı bot, platformdaki diğer tüm arbitraj botlarıyla rekabet içerisinde olacak. Ancak topluluk üyeleri, Bancor Fast Lane’in işlem ücretlerinden muaf tutarak, ona avantaj sağlamayı düşünüyor.

Topluluk üyeleri, botun yaptığı işlemlere doğrudan katkıda bulunabilecekler. Bir arbitraj fırsatı yakalayan kullanıcılar, botun sözleşmesini buna göre ayarlayabilecekler.

Botun bu işlemden kazanç sağlaması halinde o kullanıcıya %10 oranında ödeme yapılacak. Ancak bu ödüller için 100 bancor tokenlık (BNT) bir üst limit olacak.

Bancor DAO’nun bu planı değerlendirmesinin sebebi, protokoldeki açığın 26 milyon dolara kadar dayanmış olması. Çünkü protokol, kripto para fiyatlarının düşmeye başlamasıyla birlikte, geçici kayıplara karşı sunduğu korumayı haziran ayında kaldırma kararı almıştı.

Likidite sağlayıcıları, kendi sağladıkları tokenlardan birinin fiyatında kayda değer bir değişim olduğu zaman geçici kayıp riski ile karşı karşıya kalıyorlar. Bancor, haziran ayına kadar bu sağlayıcıları BNT ile ödüllendirip, onları bu riskten koruyordu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!