Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Architect Partners: Bitcoin Madencileri Yeni Döneme Girdi, Amaçları Ne?

Bitcoin (BTC) madencilik şirketlerinin halving sonrasında attığı adımların büyük ölçüde stratejik olduğu düşünülüyor.

Bitcoin madencilik sektörü, Nisan’daki halving’den sonra konsodilasyon dönemine girdi.

Yatırım bankası Architect Partners, “Bunun stratejik sebebi, düşük maliyetle elektrik tedarik edebilen, büyük ve ölçeklenebilirlik veri merkezleri elde etmek ki bu, bir şirket ne kadar büyükse o kadar kolaylaşıyor” dedi.

Bitcoin madencileri için en iyi taktik

Bunun en bariz örneklerinden birinin Bitfarms’ın Stronghold Digital Mining’i satın almaya çalışması olduğu belirtiliyor.

İlginç bir şekilde Riot Platforms, Mayıs ayında Bitfarms’ın kendisini satın almak için teklifte bulundu. O dönemden beri Bitfarms hisselerinin yüzde 19’unu satın aldı.

Architect Partners, “Bazen en iyi savunma, hücumdur” yorumunu yaptı.

Teknoloji ve finans sektöründe bunun gibi satın alım anlaşmalarının zor olduğunu belirten araştırmacılar, “Ancak Bitcoin madenciliği çok farklıdır; burada fiziksel tesisler, elektriğe erişim ve yaygın olarak bulunan bilişim ekipmanları temel varlıklardır” dedi.

Madencilik sektörü ironik durumda

Architect Partners, mevcut konsolidasyon aşamasının ironik olduğunu çünkü Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun orijinal vizyonunun, herkesin kripto para birimini madencilik yapmak için bir bilgisayar kurabileceği, herkesin ağı çalıştırabileceği ve kimsenin büyük bir hash oranını kontrol edemeyeceği yönünde olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!