Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest CEO’su Cathie Wood Bitcoin Rallisinin Asıl Sebebini Açıkladı!

ETF ihraççısı Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood, Bitcoin’de bu yıl yaşanan yükselişlerin arkasındaki sebebi açıkladı.

Cathie Wood kısa süre önce CNBC ile yaptığı bir röportajda, Bitcoin’in arkasındaki yükselişlerin nedenlerine değindi. Öncelikli sebep olarak, global çapta yaşanan devalüasyonlara işaret eden Wood, insanların eriyen itibari para birimleri karşısında Bitcoin’e sarıldığını belirtti.

Nijerya, Mısır ve Arjantin’deki itibari para birimi devalüasyonlarının korkunç boyutlara ulaştığını ve bu “haydut para sistemine” karşı tek çarenin Bitcoin satın almak olduğunu vurguladı. Bu alımların da Bitcoin fiyatındaki yükselişi ciddi şekilde hızlandırdığını kaydetti:

Öte yandan sadece gelişmekte olan ülkelerde değil ABD’de bile büyük sorunlar yaşandığını, geçtiğimiz yıl birçok bankanın battığını ve o esnada Bitcoin’in yükseldiğini hatırlattı:

Dünyanın her yerinde başka bir şey oluyor. İnsanların bahsetmediği döviz devalüasyonları yaşanıyor. Nijerya nairası son dokuz ayda yüzde 50 ila yüzde 60 düştü. Mısır yüzde 40 değer kaybetti. Arjantin devalüasyona devam ediyor. Bence bu, güvenliğe doğru bir kaçış, devalüasyona karşı bir önlem, satın alma gücü ve zenginlik kaybına karşı bir önlem. Bunu geçen yıl burada, Amerika Birleşik Devletleri’nde bile gördük, bölgesel bankalar çöktü, Bitcoin %40 arttı.

Cathie Wood geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada dolardaki bu değer kaybına paralel olarak Bitcoin fiyatının 1,5 milyon dolara ulaşacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!