Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Bitcoin Fonlarında Bu Ay 21 Milyon Dolarlık Satış Yaptı!

Popüler yatırımcı Cathie Wood yönetimindeki ARK Invest, son bir ayda on milyonlarca dolar değerinde Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hissesi sattı.

ARK Invest kripto paralar için derin bir ayı sezonu yaşanırken büyük değer kaybeden GBTC’ye on milyonlarca dolar değerinde yatırım yapmıştı. Fakat bu günlerde spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının yarattığı yükselişi değerlendiren şirket, son 1 ayda yaklaşık 21 milyon dolar değerinde 697.768 GBTC hissesi sattı.

Şirket son olarak ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) adı altında 22 Kasım günü 36.168 GBTC hissesi sattı. Her ne kadar ARK Invest belli bir ölçekte kar satışı yapmış olsa da halen daha yüklü miktarda hisse tutumaya devam ediyor. Tüm bu satışların ardından şirketin bilançosunda 131,8 milyon dolar değerinde 4,3 milyon GBTC hissesi kaldı.

ARK Investin elindeki GBTC miktarı son satışlarla birlikte 2020 yılının Temmuz ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

GBTC hisseleri bu yılında başından beri %262 değerlenerek 8,41 dolar seviyesinden 30,49 dolara kadar ulaştı. GBTC yazım esnasında 30,45 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan GBTC’nin net varlık değeri (NAV) karşısındaki prim oranı, kısa süre önce 2 yılın ardından ilk defa %10’un altına düşerek dikkatleri üzerine toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!