Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes Bitcoin İçin Boğayı İşaret Etti, Tarih Verdi: 20 Bin Dolara Düşmez!

BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes, mevcut makroekonomik para politikaları doğrultusunda düşünüldüğünde kripto para boğasının yaz aylarının bitişine doğru başlayabileceğini açıkladı.

Arthur Hayes blog sayfasında yayınladığı bir makalede, kripto para piyasasının mevcut durumu ve gelecekteki potansiyel gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından uygulanan para politikasının eninde sonunda kripto para sektörünü boğa piyasasına sürükleyeceğini düşünen Hayes, tarih de verdi.

Boğa sezonu yaz sonu başlayabilir

Kripto para piyasası için boğa sezonunun 2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonu ve dördüncü çeyreğinin başında başlayacağını öne süren Hayes, yaz aylarının biraz sıkıcı geçebileceğini belirtti. Hayes, volatilitenin düşük olacağına inandığı önümüzdeki yaz aylarında kademeli olarak Bitcoin varlıklarını artıracağını yazdı.

Özellikle para politikalarını yönetenlerin ne yaptığından habersiz olduğunu dile getiren Hayes, makroekonomik denklemde büyük problemlerin olduğunu işaret etti. ABD merkezli itibari para krizinin global çaplı bir finansal pandemiye dönüşeceğini vurguladı.

Para basımı, getiri eğrisi kontrolü, banka iflasları vs. hepsi gerçekleşecek, ABD’de başlayacak ve sonunda tüm büyük itibari para sistemlerine yayılacak. Bu doğrultuda daha fazla para basımı yapmaktan başka şansları olmayacak. Ve unutmayın para basma makinesi brrr yaptığında, Bitcoin boom yapar!

20 bin doları tekrardan test etmez!

FED’in agresif para basma politikasının yatırımcıların risk iştahını artıracağını kaleme alan Hayes, Bitcoin için 20 bin doların geride kaldığını ima etti. Bitcoin’in içinde bulunduğu fiyat bandında sağlam bir şekilde duracağını ve 20 bin dolar seviyelerine yaklaşmasının pek olası olmadığını şu ifadelerle aktardı:

Ödenen tüm bu faizler varlıklı tabakaya bir teşvik programıdır. Varlıklı kesim ihtiyaç duyduklarından daha fazla paraya sahip olduklarında ne yaparlar? Riskli varlıklar satın alırlar. Altın, Bitcoin, yapay zeka teknoloji hisseleri vb. hepsi hükümet tarafından basılan ve faiz olarak dağıtılan bu “servetten” yararlanacak. Bitcoin’in burada sağlam durmasını bekliyorum. Ben 20.000 doları tekrar test edeceğimize ya da buna yaklaşacağımıza inanmıyorum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!