Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes Bitcoin Yükselişi Sürecek Dedi: Nedenini Açıkladı!

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, dolar likiditesine dair verilerden yola çıkarak Bitcoin’in (BTC) yükselişine devam edebileceğini savundu.

Kripto paralar hakkındaki açıklamalarıyla sık sık öne çıkan Arthur Hayes, 25 Kasım tarihli bir gönderisinde, ABD’nin dolar basmaya devam ettiğini paylaştı. ABD’nin ters repo (RRP) ve hazine genel hesabı (TGA) verilerini analiz eden Hayes, dolar basımının tekrardan hızlandığını ve piyasadaki likiditede önemli bir artış olduğuna işaret etti.

Bu veriler doğrultusunda bir çıkarımda bulunan deneyimli isim, başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasının bu likidite artışını fiyatlayarak yükseliş yönlü hareketlerine devam edeceğini savundu. Paylaştığı grafikle likiditenin ani bir artışla 500 bandından 619 bandına çıktığını gözler önüne sererek tezini desteklemiş oldu.

Hayes söz konusu paylaşımda ABD Hazine Bakan’ı Janet Yellen’a atıfta bulunarak “kötü kız Yellan para basmaya devam ediyor” dedi:

Koltuğuma yaslanıyorum ve Bad Gurl Yellen’ın finansal varlıkları pompalamakla ne denli meşgul olduğunu gözlemliyorum. Dikkatiniz dağılmasın, doların likiditesi artıyor ve Bitcoin buna bağlı olarak yükselecek. Bu, net RRP ve TGA bakiyesi değişikliklerinin tablosudur.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,6 düşüş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 36.960 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!