Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes ‘Gizli’ Altcoin Boğasına İşaret Etti: ABD Seçimlerden Önce Davranabilir

Kripto dünyasının tecrübeli ismi Arthur Hayes, ABD’li Demokratların seçim öncesinde borsa yükselişlerini teşvik etmek için doları gizlice basabileceğini öne sürdü.

Hayes yeni bir makalesinde, Kamala Harris’in başkanlık kampanyasının borsa iyi performans gösterirse büyük bir destek görebileceğini ifade etti.

Ancak geçtiğimiz hafta Japon Yeni carry trade’inin çalkantısı, küresel borsa piyasasında 6,4 trilyon dolarlık bir değer kaybına neden oldu ve S&P 500, 2022’den bu yana en kötü işlem gününü yaşadı.

Yen talebinin artması, Japon yeninin değerini yukarı çekti ve yatırımcıların karlarını korumak için daha fazla pozisyon kapatmalarına neden oldu. Bu durum, panik satışlarını da tetikleyerek daha fazla satış baskısına yol açtı.

Hayes, Harris’in bu borsa düşüşünü durdurmak için Hazine Bakanı Janet Yellen’ı, Japon yatırımcıları gizli bir operasyonla kurtarmaya yönlendirebileceğini belirtti. Bu operasyonun, Fed’in ABD doları karşılığında Japon Merkez Bankası’na (BOJ) borç vermeyi içerebileceğini öngördü.

Hayes’e göre bu işlem BOJ’un yenin değerini kontrol altında tutmasını sağlayacak ve ABD’nin basacağı yeni dolarla borsa ve tahvil piyasalarında ralliler yaşanacak. Bu durumun Harris’in seçimde daha güçlü bir pozisyonda olmasına katkı sağlayacağını düşünüyor:

En önemlisi, Fed’in doları basmasıyla ABD borsa ve tahvillerinin fiyatı yükselecek. Ayrıca, Japon bankaları yeni JGB teminatları ile sınırsız miktarda yen cinsinden kredi verebilecek. Bu işlem, hem ABD hem de Japonya’daki ekonomik sistemi yeniden canlandırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!