Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artık Kullanıcılar Kendi Blockchainlerini Kurabilecekler

Nuls’a göre blockchain teknolojisi, web sitelerinin evrim sürecinden geçiyor. Her işletme nasıl kendi web sitesi olsun istediyse şimdi de kendi blockchainleri olsun istiyor. Her ne kadar şirketler blockchain teknolojisini nasıl kullanacaklarını tam olarak bilmiyorlarsa da işletmelerinin bundan nasıl faydalanabileceğini biliyorlar.

Nuls, her türden şirketin ve özel şahsın kendi blockchainini yaratmasını engelleyen “büyük bariyerleri” ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bu süreçte ağın tamamen güvenli olup olmadığından emin olunması ve ürüne ulaşmanın maliyetlerinin iyi hesaplanması gerekiyor. Bu işlemler hem çok fazla zaman alabilir hem de talebi karşılayacak kadar geliştirici bulunamayabilir.

Blockchainin Şirketlere Faydası Ne Olacak?

Nuls ekibi, gelecekte blockchain ağı kurma işini basitleştirmek için pek çok üçüncü parti sağlayıcı olacağını savunuyor. Nuls bu yaklaşımın girişimcileri harcanacak emek ve paradan ziyade ürünün kendisine odaklanmalarını sağlayacağını düşünüyor. Nuls ayrıca, kullanıcıların blockchainlerini kendi özel ihtiyaçlarına göre geliştirmelerine destek verilmesi konusunda da istekli olduklarını belirtti.

Nuls, Facebook, Amazon, Walmart, ING, IBM, Anheuser-Busch ve JPMorgan Chase gibi büyük şirketlerin kendi blockchainlerini yaratmalarının ya da bu gücü keşfetmelerinin ardından, başka firmaların kendi blockchain teknolojilerini oluşturma taleplerinin kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Şirket, yaratılan blockchainlerin esnek, ölçeklenebilir ve özelleştirilebilir olmasını sağlamanın öneminin büyük olduğunu belirtiyor. BTC, ETH, BCH, BNB ve fazlasıyla cross-chain işlemler yapılabilir olması gerektiğinin de altı çiziliyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment