Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya Ülkesi Kripto Paraları Desteklemek İçin Yeni Bir Program Başlattı

Tayland SEC, kripto para hizmetlerini ve düzenlemelerini desteklemek için yeni bir program başlattığını duyurdu.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para hizmetlerinin verimli bir şekilde sunulmasını desteklemek için “Dijital Varlık Düzenleyici Sandbox“ını hayata geçirdi.

Aktarılanlara göre bu kapsamda  kripto para borsaları, kripto para komisyoncuları, kripto para yatırımcıları, kripto para fonu yöneticileri, kripto para danışmanları ve kripto para cüzdanı sağlayıcılarını içeren bir kripto para düzenleme alanı oluşturuldu.

Bu Sandbox, dijital varlıklarla ilgili hizmetlerin gerçek dünya koşullarında test edilmesine olanak tanıyarak yenilikçi gelişmeleri teşvik ediyor. Katılımcılar, sermaye yeterliliği ve yönetim yapısı gibi çeşitli niteliklerle değerlendirilecek.

Sandbox süresi en fazla bir yıl olacak ve gerekli görüldüğünde bu süre uzatılabilecek. Başvurular 9 Ağustos 2024 itibarıyla başladı.

Yapılan açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), gerçek hayat bağlamında dijital varlık hizmetlerinin verimli bir şekilde sağlanmasını destekleyen yeniliklerin geliştirilmesini ve deneyleri kolaylaştırmak için Dijital Varlık Düzenleme Korumalı Alanı’nı tanıtıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!