Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya Ülkesinde Kripto Para Gelişmesi: Ödemeler İçin CBDC Denemesi Başlayacak!

Singapur Merkez Bankası, CBDC pilot uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kripto para regülasyonları konusunda zorlu olan Singapur’un merkez bankası Singapur Para Otoritesi (MAS) 16 Kasım Perşembe günü yaptığı açıklamada, toptan ödemeler için “canlı” bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarma planlarına yer verdi.

MAS tarafından yapılan açıklamada, bu CDBC projesinin Singapur dolarını dijitalleştirme yolunda önemli bir adım olacağını belirtti. MAS’ın ilk toptan CBDC pilot uygulaması ticari bankalar arasındaki bireysel ödemelerde kullanılacak.

Singapur merkez bankasından yapılan duyuru, pilot uygulamayı kolaylaştırmak için geliştirilecek altyapıyı detaylandıran Orchid Blueprint’in (Orkide Projesi) bir parçası olarak lanse edildi. Orchid Blueprint CBDC planının yanı sıra banka varlıklarını tokenize etme ve stabilcoinlerin kullanımını genişletmek için gereken özel altyapıyı sağlama gibi kapsayıcı başlıklar içeriyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan MAS Genel Müdürü Ravi Menon dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Ödemelerde ortak bir mutabakat varlığı olarak kullanılmak üzere merkez bankası dijital parasının ‘canlı’ olarak ihraç edilmesi, MAS’ın 2016 yılında başlayan dijital para yolculuğunda önemli bir kilometre taşıdır. Toptan CBDC ihracı, merkez bankası parasının güvenli ve verimli ödemeleri kolaylaştırmada oynadığı rolü pekiştirmektedir

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!