Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya’nın Gözde Tatil Adasından Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Yasak Uyarısı!

Endonezya’nın gözde tatil şehri Bali, Bitcoin (BTC) ve kripto para ödemeleri hakkında turistlere uyarıda bulundu.

Bali valisi Wayan Koster 28 Mayıs tarihinde basına verdiği demeçte, Endonezya Rupisi’nin (IDR) ülkede geçerli olan tek para birimi olduğunu hatırlatarak oteller, restoranlar ve işletmelerde Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ödeme yapmaya çalışan turistleri uyardı. Endonezya’da kripto para birimlerinin ödemelerde kullanılmasının kesinlikle yasak olduğunun altı çizildi.

Koster, uygunsuz davranışlarda bulunanların, kripto paralarla ödeme yapmak isteyenlerin ve vize sınırını aşan kişilerin sert bir muamele göreceğini belirtti. Bunun yanı sıra bu kripto ödemeleri kabul eden kurumların ve ülkenin merkez bankası tarafından yetkilendirmediği halde döviz alım-satım hizmetleri vermeye çalışan kurumların da yaptırıma uğrayacağı valinin ifadeleri arasında yer aldı. Ülkede, Bitcoin ve kripto para birimlerinin alım-satımına izin verilmesine karşın Vali Koster’in açıklamaları ile net bir duruş sergilediği görüldü.

Geçtiğimiz yıl Bali’yi ziyarete gelen turistlerin önemli bir kısmının yasaklara rağmen kripto para birimleri ile ödeme yaptığına dikkat çekilirken kripto para birimleri dışındaki ödeme araçlarını kullanmayı deneyen kişilerin bir yıla kadar hapis veya 13.300 dolar para cezası ile yargılanabileceği belirtildi. Ayrıca bu işlemlere izin veren veya lisanssız alım-satım hizmeti veren kurumların ise 1,4 milyon dolara kadar para cezası ve beş yıla varan hapis cezası ile yargılanabileceğinin altı çizildi.

Kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasını bir süredir yasaklayan ancak Bitcoin’i bir emtia olarak kabul eden ve borsalarda kripto para ticaretini serbest bırakan Endonezya, bu yılın başında ulusal bir kripto para borsası kuracağını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!